Čokoladni rolat

Čokoladni rolat
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    16

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 2

Pleh 35x45 cm obložiti papirom za pečenje.

Korak 3

U veću zdjelu dodati jaja i šećer. Miješati uz pomoć miksera dok se ne sjedine.

Korak 4

Dodati ulje i drobro izmiješati.

Korak 5

Zatim dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Izmiješati.

Korak 6

Smjesu ravnomjerno izliti u pleh i peći 12-15 minuta. Uz pomoć čačkalice provjeriti da li je kora pečena.

Korak 7

Papir za pečenje posuti kakaom, to će pomoći kori da se ne lijepi. Premjestiti koru na papir posut kakaom i zarolati dok je kora još uvijek topla.

Korak 8

Sačekati da se kora ohladi. Za to vrijeme napraviti fil.

Korak 9

220 g tamne čokolade otopiti s 140 ml slatkog vrhnja. Ostatak vrhnja miješati 3-4 minute uz pomoć miksera, a zatim dodati otopljenu čokoladu i miješati još 1-2 minute.

Korak 10

Koru premazati dobijenom kremom, zarolati i ostaviti da se hladi najmanje 1 h u frižideru.

Korak 11

80 g tamne čokolade otopiti na pari. Rolat posuti kakaom i ukrasiti čokoladom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!