-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba16
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Pleh 35x45 cm obložiti papirom za pečenje.
U veću zdjelu dodati jaja i šećer. Miješati uz pomoć miksera dok se ne sjedine.
Dodati ulje i drobro izmiješati.
Zatim dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Izmiješati.
Smjesu ravnomjerno izliti u pleh i peći 12-15 minuta. Uz pomoć čačkalice provjeriti da li je kora pečena.
Papir za pečenje posuti kakaom, to će pomoći kori da se ne lijepi. Premjestiti koru na papir posut kakaom i zarolati dok je kora još uvijek topla.
Sačekati da se kora ohladi. Za to vrijeme napraviti fil.
220 g tamne čokolade otopiti s 140 ml slatkog vrhnja. Ostatak vrhnja miješati 3-4 minute uz pomoć miksera, a zatim dodati otopljenu čokoladu i miješati još 1-2 minute.
Koru premazati dobijenom kremom, zarolati i ostaviti da se hladi najmanje 1 h u frižideru.
80 g tamne čokolade otopiti na pari. Rolat posuti kakaom i ukrasiti čokoladom.
Čokoladni rolat
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Pleh 35x45 cm obložiti papirom za pečenje.
U veću zdjelu dodati jaja i šećer. Miješati uz pomoć miksera dok se ne sjedine.
Dodati ulje i drobro izmiješati.
Zatim dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Izmiješati.
Smjesu ravnomjerno izliti u pleh i peći 12-15 minuta. Uz pomoć čačkalice provjeriti da li je kora pečena.
Papir za pečenje posuti kakaom, to će pomoći kori da se ne lijepi. Premjestiti koru na papir posut kakaom i zarolati dok je kora još uvijek topla.
Sačekati da se kora ohladi. Za to vrijeme napraviti fil.
220 g tamne čokolade otopiti s 140 ml slatkog vrhnja. Ostatak vrhnja miješati 3-4 minute uz pomoć miksera, a zatim dodati otopljenu čokoladu i miješati još 1-2 minute.
Koru premazati dobijenom kremom, zarolati i ostaviti da se hladi najmanje 1 h u frižideru.
80 g tamne čokolade otopiti na pari. Rolat posuti kakaom i ukrasiti čokoladom.
Ocijeni